WAAROM HESTERRAS?

Hoi, ik ben Hester en ik vind het leuk om mooie dingen voor mensen te maken. Dus toen het loungen een jaar of 10 geleden in de mode kwam en een vriend vroeg of ik kussens wilde maken voor meubels van steigerhout heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben begonnen. Al gauw ontdekte ik dat er een verschil is tussen ‘even snel een kussen in elkaar jassen’ en ‘een mooi en goed afgewerkt kussen maken’. Prachtige buitenstoffen kwamen op de markt zoals Sunbrella en Sunproof. Stoffen die waterafstotend zijn en vuilafstotend, schimmelwerend, UV-bestendig, kleurvast en beresterk dus zelfs hufterproof.

KWALITEIT

De wereld van polyethers en koudschuimen was voor mij nog een gesloten boek maar inmiddels weet ik de verschillen in kwaliteit en comfort. Bij gebruik van hoog-waardige stoffen vind ik het jammer om daar goedkope troep in te doen. Helaas zijn er nogal wat aanbieders die kwantiteit belangrijker vinden dan kwaliteit. Onder het kopje VULLINGEN probeer ik zo veel mogelijk informatie te geven. Uitgebreidere informatie, stalenkaarten en voorbeelden vind je bij STOFFEN en VULLING. Inmiddels maak ik allang niet meer alleen (sier)kussens voor steigerhouten loungebanken enzo maar ook het (her)stofferen van stoelen en banken voor binnen, bootkussens en caravankussens behoort tot de mogelijkheden.

EN VERDER

Hoe verder? Als je een vrijblijvende offerte wilt hebben en je hebt al een idee over stof en vulling vindt je op de pagina OFFERTE tips om zo duidelijk mogelijk aan te geven wat je wilt.
De prijzen van de kussens zijn afhankelijk van een aantal factoren:
• Stofsoort
• Kussendikte
• Afmetingen
• Vorm
• Afwerking
• Soort en kwaliteit schuimrubber

MOGELIJKHEDEN

Voor buiten gebruik ik bij voorkeur Sunbrella, die kleurecht is, vuilafstotend, waterafstotend, schimmelwerend en UV-bestendig en zich dus prima houd onder de Nederlandse weersomstandigheden. Een buitje is geen enkel probleem, dus nooit meer verschoten vale kussens. Eventuele vlekken kunnen simpel verwijderd worden met water en zeep. Sunbrella kan zelfs in de wasmachine.
Naast Sunbrella kan ik natuurlijk nog veel meer stoffen van leveren. Zoals Sunproof, Swela en Switch. Ook diverse soorten kunstleer en meubelstoffen zijn mogelijk.

VOORBEELDEN VAN
HESTERRAS KUSSENS

    Arjan Boersma
  • Op maat de kussens laten maken. Door een schuine bank was het geen standaard. Maar tekening en foto opgestuurd op verzoek. Met als resultaat zeer tevreden. Net als de eerste bestelling gewoon top tegen een goede prijs.
    Arjan Boersma